DUS_5837(1).JPG

Аустријска делегација у посети Управи за одбрамбене технолигије

15. 06. 2016

Аустријска делегација Националног кодификационог бироа борави у званичној посети Дирекцији за стандардизацију, кодификацију и метрологију Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе.

Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, на данас започетим експертским разговорима са аустријском делегацијом, учествују и представници компанија Одбрамбене индустрије Србије и Института за стандардизацију Србије.
У склопу разговора, чији је циљ унапређење материјалне стандардизације и кодификације у систему одбране, биће разматране и следеће теме: сарадња са одбрамбеном индустријом, Информациони систем за кодификацију, кодови произвођача (NCAGEs) и место и улогу НКБ у систему аквизиције и логистичке подршке.
С обзиром на то да је Аустрија чланица Програма Партнерство за мир и војно неутрална земља, разговори су значајни са становишта сагледавања искустава добре праксе и могућности њихове примене у унапређењу поменутих области у Србији.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови