Direktor.jpg

Информација о потписивању Споразума о сарадњи у области стандардизације између ИСС и ДСКМ УОТ СМР МО

31. 03. 2016

Споразум о сарадњи у области стандардизације између Института за стандардизацију Републике Србије (ИСС) и Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију (ДСКМ), Управа за одбрамбене технологије, Сектор за материјалне ресурсе, Министарства одбране, потписан је 31.марта у Институту за стандардизацију. Споразум су у име ИСС потписали Татјана Бојанић, вд. директор ИСС и пуковник доцент Веселин Раичевић, директор ДСКМ. Споразум је потписан у циљу јачања међусобне сарадње, потребе да се поједина питања од заједничког интереса заједнички разматрају, промоције улоге и значаја примене стандардизације у изради техничких и других прописа, као и примене стандарда у МО и ВС и предузећима ОИС.

Потписивање предметног споразума је значајно за Министарство одбране и Војску Србије, јер ће омогућити бољу промоцију стандарда одбране Републике Србије, побољшати ефикасност процеса стандардизације у МО и ВС као и предузећима ОИС и допринети успешнијем спровођењу стручних семинара у области стандардизације.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови