DSCI3117.JPG

ЕКСПЕРТСКИ РАЗГОВОРИ КОРИСНИКА СОФТВЕРА BULCOD

18. 09. 2014

У експертским разговорима корисника софтвера за кодификацију BULCOD, који се користи у Министарству одбране и Војсци Србије, одржан је састанак од 15 . до 17. септембра у Тирани на коме је учестововао потпуковник Владимир Буквић – руководилац групе за стандардизацију и кодификацију.


Циљ активности у којој су узели учешће и представници Бугарске, Албаније, Македоније и Црне Горе био је размена искустава са корисницима истог софтверског пакета као и разматрање могућности за његово даље унапређење.


Наведени софтвер је Република Бугарска донирала Републици Србији, и од 2011. Године исти се користи за кодификацију средстава НВО, а у претходном периоду са њим је успешно реализовано тестирање нашег кодификационог бироа од стране НАТО агенције за подршку (НСПА). Очекује се успостављање боље сарадње са Националним кодификационим бироом Бугарске и предузећем „Tehnologica“ Sofia које је произвело наведени софтвер.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови