DSC_0019.jpg

Одржан састанак групе TRICOD

29. 10. 2012

На 30. Састанку радне групе TRICOD, НАТО комитета за кодификацију AC/135 одржаном у Софији, Бугарска, у периоду од 15.10. до 19.10.2012. године, присуствовао је представник МО Србије војни службеник Маријана Филић.

Радна група TRICOD основана је од стране Пољске, Чешке и Мађарске са циљем обједињавања напора на кодификацији наоружања и војне опреме источног порекла. Чланице наведене радне групе постале су Словачка, Бугарска и Русија а Србија у наредном периоду планира приступање.

Присуством представника Републике Србије наведеном састанку успостављена је директна сарадња са земљама чланицама у вези обједињавања напора за кодификацију сложених средстава на заједничкој употреби. Реализовано је упознавање са проблематиком имплементације система кодификације и методама за њено решавање. У наредном периоду очекује се реализација TRICOD пројекта, кодификација Хаубице 122 мм 2S1 (S), од стране Пољске и Србије, што је у складу са нашим плановима за укључење у рад TRICOD групе. Наведена Хаубица је на заједничкој употреби у Републици Србији и Пољској. Следећи састанак TRICOD групе биће организован у априлу 2013. године у Тренчину, Словачка.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови