DSCI3391.JPG

Одржан састанак у вези додељивања српског NCAGE

29. 05. 2015

У организацији Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију Управе за одбрамбене технологије одржан је састанак са представницима државних институција које воде привредне регистре и статистику за привредне субјекте, државне органе и невладине организације.

Приступањем у НАТО кодификациони систем Република Србија има обавезу да води ажурну базу српских идентификационих ознака (NCAGE) за све наведене субјекте укљућујући и оне са територије Аутономне Покрајине Косова и Метохије. Због тога је врло важно обезбеђење комуникације и размене података у одређеном сервису који се води у реалном времену.

Састанку су присуствовали директор Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију пуковник Зоран Спасојевић са сарадницима, директор Агенције за привредне регистре г-дин Звонко Обрадовић и представници Републичког завода за статистику, Пореске управе и Амбасаде САД.

Закључено је да су сви подаци привредних субјеката који се користе дати од три најреферентније организације у земљи те да кроз размену мејлова треба у наредном периоду давати објашњења и тиме побољшати будући рад.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови