P6280987.JPG

Посета немачком Националном кодификационом бироу

04. 07. 2012

Делегација Министарства одбране и Војске Србије, на челу са директором Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију пуковником Зораном Спасојевићем, боравила је од 25.06. до 29.06.2012. године у радној посети Националном кодификационом бироу Савезне Републике Немачке Управа за логистику Бундесвера.

Првог дана посете Логистичком центру за управљање подацима, делегацију МО и ВС примио је директор Националног кодификационог бироа пуковник Дитрих Робаскиевич. Након упознавања са местом, улогом и реорганизацијом која је у току као и будућим плановима немачког бироа, представљени су досадашњи резултати у имплементацији кодификационог система у МО и ВС, а такође, и планови за достизање степена пуне самосталности Tier-2. Затим је настављено са експертским разговорима о НАТО кодификацији у којима је учествовало укупно 12 експерата.

Остале теме о којима се разговарало су биле: улога и надлежност single и item менаџера као носиоца системског приступа праћења животног циклуса средства, значај кодификацује у ланцу снабдевања, означавање и праћење муниције и МЕС-а, примена индустријских стандарда и управљање квалитетом података у кодификацији.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови