sporazum_ukrajina

Потписан Споразум о кодификацији са Украјином

12. 11. 2013

Делегација Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе учествовала је од 5. до 7. новембра на другој Светској конференцији о кодификацији која је одржана у Копенхагену под покровитељством НАТО комитета за кодификацију АЦ/135. У току Конференције потписан је билатерални Споразум о кодификацији између министарстава одбране Србије и Украјине. Споразум су потписали директор Дирекције пуковник Зоран Спасојевић и директор Националног кодификационог бироа Украјине потпуковник Александар Кумеда. Овим споразумом биће обезбеђена боља сарадња у кодификацији средстава заједничког порекла као и наоружања произведеног у Украјини.

Кодификација је данас светски процес и присутна је у 66 земаља са тенденцијом сталног повећања броја учесника. Конференција у Копенхагену је показала да се област кодификације мења великом брзином у складу са захтевима времена, ограниченим финансијским ресурсима и постојећим могућностима информационих технологија.

Република Србија је својим присуством на Конференцији обезбедила и испуњење преосталих формалних услова за добијање статуса напредног члана Tier-2 кодификационог система, што ће бити реализовано до краја године.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови