33 TRICOD_12 May 2015.jpg

Састанак радне групе TRICOD

12. 05. 2015

У организацији Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију Управе за одбрамбене технологије Министарства одбране данас је започео 33. састанак радне групе TRICOD, у оквиру НАТО комитета за кодификацију (AS/135). Састанак се одржава до 14. маја.
На радном састанку, поред представника Србије из састава Дирекције и Централне логистичке базе, учествују и представници Националних кодификационих бироа Чешке, Словачке, Пољске, Бугарске и Босне и Херцеговине.
TRICOD је радно тело НАТО Групе националних директора за кодификацију и одговоран је за кодификацију заједничких средстава која су у употреби у оружаним снагама наведених земаља. Рад се одвија на основу обостране сарадње и расподеле послова за обављање кодификације између чланова групе. Сви производи кодификовани у оквиру групе објављују се и редовно ажурирају у Главном Каталогу НАТО референци за логистику (NMCRL).
Учешће у TRICOD активностима омогућава Министарству одбране и Војсци Србије сарадњу са страним националним кодификационим бироима ради размене искустава на пословима кодификације и побољшава интероперабилности између чланица групе.
Састанак радне групе TRICOD се одржава два пута годишње, а Република Србија је по први пут његов домаћин и организатор.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови