DUS_9129.JPG

Семинар о номенклатури средстава

18. 09. 2015

Семинар о номенклатури средстава која користе Министарство одбране и Војска Србије одржан је данас у Сектору за материјалне ресурсе у организацији Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију Управе за одбрамбене технологије.

Семинару је присуствовало 35 представника свих тактичких и техничких носилаца као и носилаца развоја средстава наоружања и војне опреме.

Повод окупљања био је да се на основу сагледавања стања и размене искустава дефинише даљи правац развоја система номенклатуре средстава. То укључује и развој информационог система номенклатуре који обухвата вођење и аутоматизовану обраду параметара номенклатуре, могућност његовог коришћења и интеграције са сродним информационим системима у МО и ВС.

Радом семинара руководио је пуковник Зоран Спасојевић, директор Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију који је говорио о стању и тежишним задацима у наредном периоду.

Међу бројним темама о којима је било речи на данашњем семинару, посебно се издваја проблематика која се односи на едукацију особља тактичких и техничких носилаца, приступ бази номенклатуре и обезбеђење изворне техничке документације коју је неопходно обезбедити код пријављивања средстава.

Треба истаћи чињеницу да Министарство одбране и Војска Србије примењују паралелно сопствени систем номенклатуре средстава као и да је лако усвојило НАТО кодификациони систем, захваљујући чињеници да је номенклатура била заснована на сличним принципима као и НАТО кодификација.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови