Picture 008.jpg

Тестирање НКБ Србије

28. 02. 2013

У току је релизација тестирања НКБ Републике Србије за пријем у виши ниво спонзорисаног чланства Тиер 2. Након прихватања пријаве од стране Главне групе НАТО комитета за кодификацију AC/135, 08. јануара 2013. године. отпочело је тестирање НКБ Србије. У тестирању учествују Национални кодификациони бирои Аустрије, Белгије, Француске, Финске, САД и НАТО агенције за подршку (NSPA).

У реализацији тестова наведених земаља учествује 10 кодификатора из Министарства одбране и Војске Србије. Завршетак тестирања предвиђен је до краја маја 2013. године. Тиме би Србија постала десета не-НАТО земља која самостално врши кодификацију материјалних средстава.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


    Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

  • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

    У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

  • 03.10.2017. | Семинар - Информациона безбедност

    Дана 03.10.2017. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково на тему Информациона безбедност, закон и стандарди, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови