DSCI4268.JPG

Учешће на сајму наоружања и војне опреме “ПАРТНЕР 2017“

30. 06. 2017

У периоду од 27.06. до 30.06.2017. године Дирекција за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ учествовала је на 8. међународном сајму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2017“.

 

ДСКМ је имала штанд, где су сви заитересовани посетиоци могли да се информишу о делатношћу и надлежностима ДСКМ, као и о раду Националног кодификационог бироа Републике Србије.

 

Дана 30.06.2017. године ДСКМ је реализовала радионицу са темом Кодификација као мост између фаза животног циклуса средстава НВО”. У другом делу радионице демонстриране су могућности Главног НАТО каталога кодификованих средстава (NMCRL - NATO Master Catalogue of References for Logistics), као алата за истраживање тржишта.

 

Радионици je присуствовалo 40 лица, и то представници Министарства одбране, Војске Србије, Одбрамбене индустрије Србије и осталих овлашћених произвођача НВО, који утичу на процес управљања животним циклусом средстава НВО, од дефинисања техничких и функционалних захтева, кроз инжењерски дизајн и производњу, до сервисирања и одлагања средства.

 

Посетиоцима радионице представљен је нови NMCRL производ „NMCRL WEB Lite”, алат преко кога произвођачи могу вршити ажурирање података својих производа који се налазе у NMCRL каталогу. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.03.2019. | Семинар - Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита података

  Дана 27.03.2019. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково
  на тему Oснове менаџмента ризиком и континуитетом пословања и заштита
  података, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију,
  кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије

 • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


  Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

 • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

  У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови