IMG_5824.JPG

Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију

05. 07. 2017

Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију - 5.јул свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.


Обележено је и 154. година од почетака организоване, нормативно уређене примене стандардизације. Непосредни носилац функције стандардизације и уједно највиши стручни орган у МО и ВС јесте Дирекција за стандардизацију, кодификацију и метрологију која обавља послове и представља највиши стручни орган у области материјалне стандардизације, Национални кодификациони биро Републике Србије и централног органа за метрологију у МО и ВС. Као таква организациона целина постоји од априла 2010. године и у протеклом седмогодишњем периоду је забележила низ импресивних резултата.


У протеклом периоду од оснивања, у потпуности су нормативно заокружене функционалне надлежности Дирекције кроз низ закона, правилника, упутства, међународних споразума, као и споразуме са Институтом за стандардизацију Србије и Дирекцијом за мере и драгоцене метале. Дигитализована је комплетна стандардатотека и у потпуности се прешло на електронску комуникацију. Од јуна 2014.године Дирекција је сертификована као Тир 2, пуноправни члан НАТО кодификационог система.

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови