129PAmarch2017.JPG

Учешће представника ДСКМ УOТ на 129. Панел А састанку

20. 04. 2017

 

Представник Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију, Управе за одбрамбенe технологију, Министарствa одбране Републике Србије, учествовао је на 129. Панел А састанку Групе националних директора за кодификацију АC/135, који је одржан у периоду од 14. до 17. марта 2017. године у Луксембургу. 

Састанак је одржан у складу са утврђеним планом везаним за спровођење процеса,  примена метода рада и анализе формата кодификационих података, како би се олакшала аутоматска обрада и размена података коришћењем информационих технологија.

Панел А је одговоран за одржавање правила утврђених у Приручнику за кодификацију ACodP-1 и одржава се два пута годишње.

Током Панел А састанка одржан је састанак радне групе за управљање подацима "Management information System WG" MIS WG.  MIS  представља алат AC / 135 за праћење и спровођење процедура и правила везаних за квалитет података.

Основни циљ учешћa на наведеном састанку је унапређење рада Националног кодификационог бироа Србије и повећање квалитета података кодификације.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 05.07.2018. | Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију


    Дан Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију УОТ СМР МО свечано је обележен у присуству представника организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, представника предузећа Одбрамбене индустрије, као и представника Института за стандардизацију Србије и Дирекције за мере и драгоцене метале Србије.

  • 06.10.2017. | Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда

    У Институту за стандардизацију Србије 5. октобра свечано је обележен Дан Института за стандардизацију Србије и Светски дан стандарда. Свечаности је присуствовао велики број угледних званица, представника организација и институција са којима је Институт повезан већ дуги низ година.

  • 03.10.2017. | Семинар - Информациона безбедност

    Дана 03.10.2017. године одржан је целодневни Семинар у касарни Жарково на тему Информациона безбедност, закон и стандарди, који је организован у сарадњи Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију и Института за стандардизацију Србије.

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови