109_.jpg

УЧЕШЋЕ У РАДУ 109. САСТАНКА ГРУПЕ ДИРЕКОРА НАТО КОДИФИКАЦИОНОГ СИСТЕМА (АС/135)

07. 06. 2016

Од 24. до 26.маја 2016.године одржан је у НАТО агенцији за подршку и набаку (NATO Support and Procurement Agency, NSPA), у Капелану, В.В. Луксембург, 109. састанак Групе директора НАТО кодификационог система.


Састанку је присуствовало 75. делегата из 43 чланица НАТО кодификационог система, међу којима и двочлана делегација из Р.Србије, на челу са директором Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију, пуковником Веселином Раичевићем.

 

На састанку су расправљана важна питања стања квалитета података о кодификованим средствима, али и о будућем развоју НАТО кодификационог система.

 

Посебан осврт је био на извештаје групе за буџет, стиринг групе за трансформацију НАТО кодификационог система TSWG, групе за развој управљачког информационог система MIS-WG и извештај председавајућег Панела А.

 

Непосредним учешћем у раду састанка, омогућено је стицање увида, знања и искуства у развој кодификационог система, модерних управљачких, менаџерских, информационих система (management cockpit), логистичких информационих система, као и метода и начина унапређења рада Националног кодификационог бироа Србије.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Архива вести

Л и н к о в и

Важнији линкови